Archives for

Via La Brea Residence

We have been sharing with you construction progress of this estate in the Montemalaga area of Palos Verdes Estates on our Facebook page (www.facebook.com/NaritaArchitects).  Each week during our site visit, we are astonished and continue to be surprised by the immaculate view.  As the house gradually takes shape and form, we are reminded and have been able to confirm our belief that the architecture must work with its surroundings and context.  While we certainly increased mass and substantially gained area in living space, we were very cautious to minimize impact to the natural topography and repeatedly reworked our site and grading plans to create a residence in harmony to its site.

This house has high ceilings and spacious common areas, yet the rooms were designed efficiently in comparison to comparable residences in the area.  As you walk through the house, you get a sense that the house was designed to offer the greatest views to the common areas rather than restrict the site’s amenity to private rooms.  This type of house encourages interaction and offers flexibility when entertaining guests.

Here are some pictures that start to tell this story.

Via La BreaThis picture was shot in the morning but you can still see the ocean and city view beyond the arches.

 

 

 

 

 

 

Via La Brea Exterior View from Garden

The view from the backyard looking at the balcony and loggia.

 

 

 

 

 

 

 

Read More